Niko Home Control Domotica
Niko Home Control

Domotica is niet langer enkel voor de rijken.  Er bestaan oplossingen voor ieders budget.

Het concept is simpel: u kan vanop eender welke plaats uw huis bedienen. Rolluiken open of toe doen, lichten aansteken of doven, de verwarming opzetten en zelfs de deur open doen.

Ook als u niet thuis bent!

U kan via uw smartphone of tablet uw volledige huis controleren.  En daarbij is “the sky the limit”. U kan zich beperken tot enkel de rolluiken, maar u kan ook zover gaan dat er een muziekje in de keuken speelt wanneer u thuis komt.

 

Domotica om uw rolluiken te bedienen

U zit beneden in de living wanneer de avond valt. Dan moet u niet meer naar boven lopen om de rolluiken dicht te doen. Dit kan u eenvoudig via uw tablet regelen.

Wanneer u op vakantie gaat, hoef u niet meer aan de buren te vragen om elke dag de rolluiken open en toe te doen. U activeert via uw tablet de “aanwezigheidssimulatie” en uw rolluiken gaan automatisch open en dicht. De applicatie zorgt ervoor dat de rolluiken niet elke dag op hetzelfde uur open en dicht gaan. Zo creëer je de illusie dat er wel degelijk iemand in huis is.

 

Controle over uw verwarming dankzij domotica

U gaat ’s avonds bij vrienden eten.  Wanneer u terug thuis komt, is uw huis koud en kil.

Met een kamerthermostaat kon u al instellen dat de verwarming op een bepaald uur vanzelf opspringt. Maar hoe laat zal u thuis komen?

Nu kan u via uw tablet uw verwarming opzetten wanneer u bij uw vrienden vertrekt. Een kwartiertje later is het aangenaam warm in uw huis!

 

U gaat een dagje op uitstap en onderweg beseft u plots: ik ben de verwarming vergeten afzetten!  Een hele dag stoken zonder dat u thuis bent? Dat is verleden tijd! U kan eenvoudig de verwarming uitzetten met een app op uw smartphone.

Zo, nu kan u zorgeloos genieten van uw vrije dag!

 

Domotica voor uw verlichting

Hoe vaak bent u wel eens een licht vergeten uit te doen?

Of zou het niet leuk zijn dat het licht in de hal brandt wanneer u thuis komt?

Dit is allemaal te regelen via uw domotica-systeem. Lichten vanop afstand aan of uit doen. Of zelfs plannen wanneer ze automatisch aan of uit gaan zodat uw woning bewoond lijkt.

Via uw domotica systeem kan u zelfs bepaalde sferen programmeren. Zo zorgt elke knop voor een andere sfeer: romantisch etentje, boek lezen in de zetel, administratie doen, …

 

Maar ook domotica voor uw parlofoon of videofoon

U weet zelf hoe vervelend het is: u brengt iemand een bezoekje en die blijkt niet thuis te zijn. Daar staat u dan!

Ook hiervoor kan domotica een oplossing bieden. Op uw smartphone krijgt u een bericht wanneer iemand aan de deur belt. Via de app kan u met uw bezoeker communiceren.

Of wat dacht u ervan wanneer uw kind zijn sleutel vergeten is? Via de app kan u hem eenvoudig binnen laten. Waar u ook bent.

 

Alles Uit

’s Avonds gaat u slapen. U hoeft niet meer heel het huis door te dwalen op zoek naar lichten die u vergeten te doven bent. Nee, met de handige “Alles uit” functie, worden meteen alle lichten gedoofd!

 

Paniekfunctie

Hoe vaak gebeurt het niet dat u plots een vreemd geluid hoort?  Met de paniekfunctie steekt u met één druk op de knop alle verlichting aan. Ook in de tuin! Zo schrikt u mogelijk ongewenste bezoekers veilig af. U hoeft er zelfs uw slaapkamer niet voor uit!

 

Controle van uw verbruik

Maar domotica gaat nog verder dan dat.  Via een handige verbruiksmeter kan u nakijken of er nog toestellen op staan.  Bent u niet vergeten om  het gasvuur af te zetten? Staat de televisie uit? Loopt het water in de keuken nog?

Het is gedaan met stiekem meer verbruiken dan je van plan was. Met één blik op het scherm controleert u uw volledige huis!

 

Alles op één scherm

Niko Home Control Domotica
Niko Home Control

Een schakelaar om het licht aan te doen, daarnaast de kamerthermostaat, daarnaast de bediening voor de rolluiken.

Zou u niet liever een mooi schilderij aan de muur hangen ipv al die knoppen?

Gelukkig kan dat met domotica eenvoudig opgelost worden.  Via een (tablet-)scherm kan u eenvoudig alles beheren:

  • verlichting
  • thermostaat
  • controle van uw verbruik
  • rolluiken
  • radio

Bekijk hieronder enkele van onze projecten. EWLS, uw betrouwbare partner!

Qbus Building Intelligence

Qbus Building Intelligence

Bij de renovatie van een gebouw maken we gebruik van het Qbus-systeem.

Nieuwbouw domotica

Nieuwbouw domotica

In een nieuwbouw moet de volledige elektriciteit voorzien worden.